» Laservuori Oy
VERKKOKAUPPAAN
logokuva
0400 476 911
3D mallinnusta mekaniikka­suunnitteluun
3D-mallinnus on Alibre Designin ydinosa. Luo haluamiasi osia 2D-sketchin pohjalta tai käytä olemassa olevia tai importoituja osia uuden osan pohjana. Yhdistä ne kokoonpanossa ja tarkastele niiden toimivuutta ja ominaisuuksia.

3D mallinnus

Pikaohjeet heti saatavilla

Saat kaikkien toimintojen lyhyen pikaohjeen pitämällä hiiren kursoria kuvakkeen päällä.

Täysin parametrinen mallinnus

Voit antaa mitat käsin tai vaikka kaikki mitat ohjelmoituna muiden mittojen mukaan ohjautuvina. Kun muutat mittaa, malli seuraa mitan muutosta. Voit myös kirjoittaa mittoihin suoraan kaavoja tai eri mittojen keskinäiset suhteet. Voit myös tuoda mittoja Excelistä ja ohjata niillä mallia.

Helposti, myös hyvin monimutkaiset osat

Teet helposti monimutkaisetkin mallit selkeiden työkalujen avulla. Alibre Designin työkalut on suunniteltu mekaniikkasuunnittelun tarpeisiin. Voit ohjata muotoja myös ohjauskäyrillä tai muuttuvilla poikkileikkausprofiileilla.
3D-kokoonpanot

Vedä-ja-pudota-Kokoonpanot

Yhdistä osat toisiinsa kokoonpanoksi vetämällä osat paikalleen. Voit käyttää älykästä liitosta tai tehdä liitokset manuaalisesti. Sen jälkeen malli toimii niin kuin se toimisi reaalimaailmassakin tehdyn liitoksen mukaisesti.

Räjäytyskuvat

Luo räjäytyskuvat automaattisesti tai manuaalisesti. Voit esittää räjäytyskuvat 2D-piirustuksissa tai esityskäyttöön erittäin havainnollisena ja helppokäyttöisenä 3D-PDF:nä (aukeaa tavallisella Adobe Reader:llä).

Top-Down-mallinnus suoraan kokoonpanosta

Voit aloittaa osan tai kokoonpanon suoraan myös kokoonpanosta käsin olemassa olevan kokoonpanon ja sen osien ulottuvuuksia hyväksi käyttäen. Top-Down-menetelmä on joissakin tapauksissa erittäin tehokas mallinnustapa.

Monimutkaiset kokoonpanot

Alibre Design pystyy käsittelemään jopa satojen osien kokoonpanot. Isot kokoonpanot voivat vaatia lisämuistia tai tehokkaamman näytönohjaimen. Alibre Designia ei ole kuitenkaan tarkoitettu kokoonpanoihin, joissa on tuhansia osia.

Analysoi mallisi

Törmäystarkastelulla voit nopeasti tutkia osien päällekkäisyydet ja korjata mahdolliset virheet ennen osien valmistusta. Voit myös analysoida mallin fysikaaliset ominaisuudet, esim painon.
Laservuori Oy