» Laservuori Oy
VERKKOKAUPPAAN
logokuva
0400 476 911
Pistepilvien ja skannatun datan käyttö
Voit käyttää hyväksi skannaamaasi pistepilveä tai importoitua dataa ja luoda sen avulla uusia osia. Alibre Designin työkaluilla tuot, muokkaat, lajittelet ja määrittelet ja konvertoit pistepilven tiedot uudeksi osaksi.

Skannatun datan ja pistepilvien käyttö

Importoi pistepilvi Alibre Designiin

Alibre Design tukee OBJ, STL, 3DS, PLY ja WRL-tiedostojen lukua. Alibre Designin pistepilvien käsittely EI ole yleiskäyttöinen pistepilvien korjailu- ja määritystyökalu vaan lähtökohtana on "puhdas" pisteverkko - tiedostosi pitää siis olla kunnossa ennen kuin importoit sen Alibre Designiin. "Puhdas" pisteverkko tarkoittaa yleisesti ottaen sitä, että verkon pistetiheys on järkevä ja verkko on "vesitiivis" eikä siinä ole päällekkäisiä pisteitä ja särmiä. Voit käyttää tähän lukuisia pistepilven editointityökaluja. Muunnos on riippuvainen pistepilven laadusta eikä muunnos toimi välttämättä kaikissa tapauksissa.

Pistepilven muunnos - Organic

Pistepilven muunnoksessa osaksi on kaksi vaihtoehtoa, Organic ja Mechanical. Organic-muunnos sopii skannauksille, joita ei ole suunniteltu CAD-järjestelmillä. Voit siis muuntaa puhtaan pistepilven solid-osaksi ja muokata sitä ja sen pintoja Alibre Designissa ja käyttää tulosta edelleen haluamallasi tavalla.

Pistepilven muunnos - Mechanical

Pistepilven Mechanical-muunnos pyrkii luomaan pistepilvestäsi osan, joka muodostuu tasoista, pinnoista ja rei´istä. Hyvälaatuisesta pistepilvestä lopputuloksena on osa, joka on yksinkertainen CAD-malli skannatusta osasta. Muunnosprosessi on riippuvainen pistepilven tiheydestä, laadusta ja geometriasta eikä muunnos toimi välttämättä kaikissa tapauksissa.

Pistepilven käyttö uuden osan mallinnuksen pohjana

Pistepilven voi importoida Alibre Designiin, vaikka siitä ei saisikaan muodostettua kunnollista pisteverkkoa. Voit käyttää pilveä visuaalisena referenssipintana luodessasi uusia osia tai käyttää sitä visuaalisena referenssikomponenttina (esim kehon osat, koneen osat yms) muiden osien kanssa. Voit myös suorittaa pistepilven avulla Boolean-operaatioita muotti-tyyppisten toimintojen luomiseksi.

Snap to Mesh -Pistepilven käyttö uuden osan luonnissa

Osamallinnus-työtilassa pistepilvi siirtyy automaattisesti sketchin tasolle. Voit siis tarttua pisteisiin ja käyttää niitä sketchin luomisessa apuna.
Laservuori Oy