» Laservuori Oy
VERKKOKAUPPAAN
logokuva
0400 476 911
Joustava lisenssijärjestelmä
Lisensoinnin idea on tehdä ohjelmiston käyttö joustavaksi käyttäjälle hänen ostamiensa lisenssien määrän puitteissa.

Mitä yhdellä lisenssillä saa

Lisenssi, oikeudet ja rajoitukset. Normaali lisenssi.

Yksi lisenssi oikeuttaa käyttämään ohjelmistoa. Tarkemmin ottaen voit käyttää yhtä lisenssiä yhdessä koneessa kerrallaan. Voit asentaa lisenssisi ja lisenssiavaimesi useampaankin omaan koneeseesi, mutta voit käyttää niistä vain yhtä konetta yhtä aikaa. Eli voit asentaa vaikka kahteen koneeseen. Kun deaktivoit lisenssin ensimmäisessä koneessa ja sammutat ohjelmiston ja kun käynnistät ohjelmiston toisessa koneessa ja aktivoit lisenssin siinä, voit alkaa käyttämään ohjelmistoa tässä toisessa koneessa.

Pitääkö lisenssi siirtää koneesta toiseen?

Lisenssi ja avainkoodia ei tarvitse siirtää, mutta sen pitää siis olla joko deaktiivisena tai aktiivisena sen mukaan, missä koneessa käytät ohjelmistoa. Ohjelmisto tarkistaa netin kautta onko samalla lisenssiavaimella ohjelmisto jo jossain muualla käytössä. Eli käytännössä tarvitset nettiyhteyden. Lisenssi toimii kuitenkin rajoitetun ajan myös ilman nettitarkistusta.

Ostin useamman lisenssin, toimivatko lisenssit yhdessä?

Kyllä ja ei. Edellisen periaatteen mukaan voit tietysti siirrellä lisenssiavainta eri koneissa, mutta joudut luonnollisesti itse pitämään huolta siitä, mikä avain on missäkin koneessa käytössä. Vaihtoehtoisesti voit hankkia lisenssiin kelluvuuden, millä saat täysin joustavan lisenssijärjestelmän.

Kelluva lisenssi, mikä se on ja mitä se maksaa?

Kelluvalla lisenssillä käyttöä valvova järjestelmä tietää, mitkä kaikki lisenssit kuuluvat yhteen ja/tai montako lisenssiä ko järjestelmään kuuluu.
Jos yrityksessäsi on esim kolme lisenssiä ostettuna ja ne kaikki ovat kelluvia lisenssejä, mitkä tahansa kolme konetta voivat silloin olla yhtä aikaa käytössä. Kun ohjelmisto sammutetaan jossakin koneessa, voidaan vastaavasti ohjelmisto käynnistää jossain muussa koneessa.
Kelluvuus maksaa noin 400 euroa/lisenssi ALV 0%.
Kelluvuus on erittäin helppo tapa käyttää Alibre Designin lisenssiä joustavasti. Sinun ei tarvitse siirtää lisenssiavaimia eikä deaktivoida ja aktivoida lisenssiavaimia erikseen. Tarvitset ainoastaan koneista toimivan nettiyhteyden, koska käyttöoikeus tarkistetaan Alibren lisenssiserveriltä.

USB-Dongle-lisenssi

Joissakin erityistapauksissa lisenssi voi olla tarkoituksen mukaista pitää USB-tikulla. Alibre toimittaa silloin Sinulle lisenssiavaintikun ja lisenssi on sidottu USB-tikkuun. Tikusta peritään lisämaksu. Tikkua suositellaan vain kun siihen on jokin erityinen tarve esim yrityksen erityisen tietoturvapolitiikan tai jonkin muun syyn takia. Yleensä normaali lisensointi on helpoin ja paras tapa.
Laservuori Oy